Droombaan, maar je baas.....

Daar zit je dan, net in dienst, op een jaarcontract in wat jij dacht een droomfunctie, je eerste echte leidinggevende functie. Inhoudelijk is de baan een enorme uitdaging, het product wat je maakt is prachtig, de mensen waarmee je samenwerkt zijn geweldig. Maar je baas ………… Je krijgt allerlei taken toegewezen en als je denkt dat je er klaar mee bent, blijkt dat hij toch wat anders bedoelt. Er zit geen richting in de taken die je krijgt en lijkt tegenstrijdig te zijn aan de strategie die het bedrijf heeft. Je voelt de behoefte aan die er leeft op de werkvloer, maar je baas heeft een totaal andere kijk op de werkvloer. Die mensen deugen niet en willen niet hard werken en maken constant fouten. En als je dan aangeeft dat die mensen dat doen met goede bedoelingen krijg je de onvermijdelijke vraag:

“Ben je voor het managementteam of voor de werkvloer?”

De wig tussen management team en werkvloer was geslagen en ik was de linking pin of beter gezegd de kop van jut. Alles wat van boven opgelegd werd , moest uitgevoerd worden en de tijd die daarvoor stond was veel te kort om het gedegen te doen. Elk detail moest gerapporteerd worden zonder te weten waar het heen moest. In eens werd een ervaren engineer naar voren geschoven om nog meer snelheid te maken, had men nog wel vertrouwen in mij? De werkdruk werd hoger en hoger om maar aan al die wispelturige verwachtingen te voldoen, zo hoog dat het invloed kreeg op mijn privéleven. Er moest wat gebeuren en met lood in de schoenen naar de baas toe. De werkdruk was te hoog en er moesten keuzes gemaakt worden. De baas leek begrip te hebben, maar dat hoort bij dit bedrijf gaf hij aan. Het moest allemaal van het hoofdkantoor en om succesvol te zijn is het niet of of, maar en en, ow ja, en ook nog …… En hij werd ook zo aangestuurd en had het ook enorm druk, kortom niet zeuren, maar snel aan de slag. Zeer onvoldaan werd het gesprek beëindigd en de afstand naar de baas werd groter en groter. Wat op dat moment een zeer stressvolle situatie was, is voor mij een belangrijk leermoment geweest.

Keuze voor werkvloer of managementteam

Je kunt binnen een organisatie kiezen voor werkvloer of management team. Om echt resultaten op te leveren moet je als gehele organisatie dezelfde resultaten moeten nastreven. Goede policy deployment is daarbij noodzakelijk en de werkvloer is daarbij de belangrijkste schakel. Hun rol in het geheel is essentieel en daar moet het management team in faciliteren. De boodschap vertellen is het makkelijkste, maar er naar leven en handelen is wel wat anders. Het geheel is meer dan de som der delen.

Herkenbaar en op zoek naar oplossingen?

Ik help je graag verder

Afstand met je baas

Ik zag mijn baas als iemand die geen begrip had voor mijn situatie en daardoor had ik ook geen begrip meer voor hem. De afstand tot elkaar wordt alleen maar groter en daarmee je problemen. De hoge werkdruk maakt het dan niet makkelijker om afstand te nemen van de situatie. Mijn baas zat waarschijnlijk in dezelfde mindset. Maar hoe doorbreek je dit gedrag? Berthold Gunster (bekend van Omdenken) legt heel mooi uit hoe je dit kunt doen: https://omdenken.nl/berthold-geeft-antwoord-controlfreak/.

Uiteraard verwacht je van je baas de eerste stap te zetten, maar wees een leider in je eigen geluk. 

Kijk eens anders tegen je baas aan. Daarmee groei jezelf enorm en je baas waarschijnlijk ook!